Basından Haberler

Silopi’de köy okulunda öğrencilere kariyer semineri

21.03.2023 - 18:26 | Güncelleme: 21.03.2023 - 1

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak),(DHA) - ŞIRNAK’ın Silopi ilçesindeki Kavallı Ortaokulu öğrencilerine yönelik, meslek tanıtım ve kariyer semineri düzenlendi.
Kavallı Ortaokulu'nda kariyer geliştirme günleri kapsamında meslek tanıtım semineri yapıldı. 200 öğrencinin katıldığı seminerde, aralarında dişçi, polis, ziraat mühendisi, gazeteci, veteriner, inşaat mühendisi bulunan meslek grupları, kendi alanlarıyla ilgili öğrencilere bilgilendirme yaptı. Tanıtımın ardından öğrenciler, mesleklerle ilgili merak ettiklerini sordu. Meslek erbapları da yöneltilen soruları cevaplayarak, öğrencilere mesleklerini tanıttı. Seminerin ardından Okul Müdürü Özhan Özyer katılımcılara teşekkür ederek, “Ağaç yaşken eğilir. Öğrencilerimizin ilerideki hayatlarında tercih yaparken seçim yapmaları adına güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Meslek gruplarından merak ettikleri her şeyi sorma fırsatı yakaladılar. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu. (DHA)

22.03.2023 104

Kaynak: DHA